BODY SUGARING, AL EEUWENOUD

Deze methode van ontharen werd eeuwen terug al gebruiktBody Sugaring eeuwenoude manier van ontharen

Body Sugaring was van oudsher de manier van ontharen die werd toegepast door vrouwen uit het Oosten.  In landen zoals Egypte en Libanon. Body Sugaring stamt vanuit de Moslim traditie. Het was en is van groot belang schoon en rein te zijn.


Ontharen al eeuwenoud

Wikipedia spreekt van 4000 jaar oud. De oudste verwijzing naar deze ontharingsmethode werd zelfs teruggevonden op de Egyptische hiërogliefen, die beschreven dat vrouwen aan het hof van Farao's haarloos, glad en schoon moesten zijn. Ze onthaarden daarvoor hun benen, oksels en verwijderden hun schaamhaar met een taaie emulsie van olie en honing.


 

 

Eigen receptuur, suikerpasta

In Oosterse landen heeft naar zeggen iedere familie haar eigen recept voor het maken van de  "Sukar" oftewel suikerpasta. De ingrediënten werden van moeder op dochter overgebracht, tot op de dag van vandaag wordt in die regio het familierecept geheim gehouden voor buitenstaanders.Body Sugaring, de ontharingsmethode bij uitstek

Het ontharen met behulp van suikerpasta ook wel Sugarpaste genoemd wordt ongewenste haargroei verwijderd. Sugaring is een zachte, veilige, effectieve, alternatieve en natuurlijke methode van ontharen. Er worden geen ontharingsstrips gebruikt, zoals bij suikerhars of andere stripharsen. Ongewenste haargroei wordt verwijderd bij de wortel en groeit later zachter en dunner terug. Bij regelmatig ontharen krimpt de haarfollikel na verloop van tijd. Het ontharen wordt dan ook minder pijnlijk en de tussenpozen worden langer. Afhankelijk van de haargroei, die per persoon verschilt, kan de haargroei dusdanig verminderen of zelfs voor een deel verdwijnen
Een voordeel qua gebruik is ook dat je residu van suikerpasta eenvoudig kunt verwijderen met lauwwarm waterBody sugaring, dat wil jij toch ook!
 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »