Terug

Verbod op IPL en LASER ontharen?

Verbod op gebruik van IPL en Laser ontharen in salons?

Hier houden we je op de hoogte over het mogelijke verbod op gebruik van IPL en LASER ontharen in beautysalons.

 

Verbod op gebruik van IPL en LASER ontharen, laatste nieuws:

Op 18 december 2017 heeft de Minister voor Medische Zorg en Sport, Bruno Bruins een brief aan de Tweede Kamer gestuurd, waarin hij aankondigt met een wetsvoorstel te komen. In dit wetsvoorstel wordt IPL en Laser behandelingen verboden voor schoonheidsspecialisten.

IPL en LASER behandelingen mogen enkel nog worden uitgevoerd door artsen en huidtherapeuten. Je kunt na het verbod dus enkel nog bij een specialist terecht voor een dergelijke behandeling. Die dan wordt uitgevoerd door een arts of  huidtherapeut.

Bekijk de brief aan de Tweede Kamer 18/12/2017

Dit wetsvoorstel is gebaseerd op het RIVM rapport IPL en LASER ontharen, dat is samengesteld op verzoek van de Minister van Volksgezondheid. 

Lees het RIVM rapport 2015

Of lees het RIVM rapport 2017

In het tweede rapport valt te lezen, dat er enkel bij elektrisch scheren en elektrisch epileren geen blijvende huidverandering is. Bij alle andere IPL en LASER apparatuur blijkt uit dit onderzoek dat er wel een blijvende huidverandering optreed.

 

Verbod op IPL en LASER ontharen, de aanleiding

Er waren veel blijvende klachten bij het onjuist gebruik van deze apparatuur in salon. Met blijvende huidschade tot gevolg. Voor de consumenten die het is overkomen is dit een nachtmerrie die niet meer verdwijnt. Dit wil de Minister voorkomen door gebruik van deze apparatuur aan banden te leggen.

IPL foute behandeling

(foto bron radar) 

Gevolgen voor Ontharen in Salons

Hierdoor ontstaat een zeer vervelende situatie voor salons die hebben geïnvesteerd in deze kostbare apparatuur. Zij mogen deze apparatuur binnenkort mogelijk niet meer gebruiken, tenzij zij de opleiding tot huidtherapeut hebben gevolgd.

 

Verbod op IPL en LASER ontharen, alternatieven

Body Sugaring en Body Waxing worden de oplossing voor de blijvende en toenemende vraag naar ontharen. Innovatieve producten die zacht zijn voor de huid en minder pijnbeleving geven zullen de voorkeur krijgen. Dit is nu al te merken aan de vraag naar Black Wax of een van de andere Elastic waxen. Ook de trend in ontharen met Suikerpasta of Sugarpaste blijft groeien. Deze ontwikkelingen zullen de komende tijd verder groeien.

 

Kies voor een veilige en zachte manier van ontharen

  • Minimale investeringskosten, Hoger rendement
  • Lage kosten voor de klant, grotere klantenkring
  • Geen blijvende verandering van de huid
  • Geen verbranding of verkleuring van de huid.

Pijnloos ontharen kan nu ook met bijvoorbeeld Black Wax of kies voor ontharen met Sugar, de meest ultieme zachte vorm van ontharen.

Wil je meer weten of een training volgen zodat je klaar bent voor het komende seizoen?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

 

Verbod op IPL en LASER ontharen

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Harswinkel.nl 9,3 / 10 - 377 Reviews @ Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies en ons privacybeleid »