RIVM rapport IPL en LASER ontharen


RIVM rapport IPL en LASER ontharen is samengesteld op verzoek van de Minister van Volksgezondheid. Mogelijk leidt dit tot een verbod op gebruik van IPL en LASER in de salons.

Er waren veel blijvende klachten bij het onjuist gebruik van deze apparatuur in salon. Met blijvende huidschade tot gevolg. Voor de consumenten die het is overkomen is dit een nachtmerrie die niet meer verdwijnt. Dit wil de Minister voorkomen door gebruik van deze apparatuur aan banden te leggen.

IPL foute behandeling

(foto bron radar) 

 

Hierdoor ontstaat een zeer vervelende situatie voor salons die hebben geïnvesteerd in deze kostbare apparatuur. Zij mogen deze apparatuur binnenkort mogelijk niet meer gebruiken.

 

Het eerste RIVM rapport IPL en LASER ontharen is van 2015

RIVM rapport 2015

 

Het 2e RIVM rapport IPL en LASER ontharen is van 2017

Dit rapport is op 26-9 aan de Tweede Kamer aangeboden

RIVM rapport 2017

In het tweede rapport valt te lezen, dat er enkel bij electrisch scheren en electrisch epileren geen blijvende huidverandering is. Bij alle andere IPL en LASER apparatuur blijkt uit dit onderzoek dat er wel een blijvende huidverandering optreed.

 

Ons advies: Kies voor een veilige en zachte manier van ontharen

  • Minimale investeringskosten, Hoger rendement
  • Lage kosten voor de klant, grotere klantenkring
  • Geen blijvende verandering van de huid
  • Geen verbranding of verkleuring van de huid.

Pijnloos ontharen kan nu ook met bijvoorbeeld Black Wax of kies voor ontharen met Sugar, de meest ultieme zachte vorm van ontharen

 

RIVM rapport IPL en LASER ontharen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »