Gratis verzending vanaf € 49,-
Betaal achteraf met Klarna
30 dagen bedenktijd
Nieuwe Producten
0
0

Door Cor, 2 januari 2023

Wat is de houdbaarheid van Wax voor ontharen?

Wat is de houdbaarheid van Wax voor ontharen?

De houdbaarheid van wax is een veelgestelde vraag, zeker nu ook de salons tijdelijk zijn gesloten. Holiday Wax, Jadé Wax en ook Explosif wax zijn producten die niet snel kunnen bederven. De wax blijft jarenlang goed, het kan zijn dat zonlicht effect heeft op de kleur van de wax.

 

De houdbaarheid van wax, ongebruikt

De ongebruikte en niet eerder verwamde wax in blik, wax parels en/ of waxrefills kun je jarenlang bewaren. Zolang je de wax op een koele donkere plaats bewaart, zal deze niet verkleuren en ook de eigenschap van de wax zal niet veranderen. 

 

Houdbaarheid van wax, let op je waxrefills!

Plaats waxrefills altijd rechtopstaand weg, want in de zomermaanden kan deze door de hitte smelten en uit de refill lopen. Let extra op bij Sugarwax of Suikerhars, deze heeft een lagere smelttemperatuur en zal daardoor eerder smelten. 

 

Houdbaarheid van wax, na gebruik

Gebruikte en verwamde wax in blik, wax parels en/ of waxrefills kun je na het eerste gebruik minimaal nog 12 maanden bewaren en opnieuw gebruiken. Sluit het blik wax of het blik waarin je de parels hebt gesmolten af en bewaar deze wax op een koele donkere plaats, zet waxrefills rechtopstaand weg om lekkage te voorkomen, ook de wax refills kun je 12 maanden na het eerst gebruik opnieuw gebruiken.

 

Houdbaarheid van Sugarwax

Sugarwax is wateroplosbaar en is daardoor gevoeliger voor de omgeving waarin deze wordt bewaard, dan in olie oplosbare wax. Bewaar deze in een koele, droge, donkere ruimte. In een vochtige ruitme kan deze wax extra vocht opnemen en daardoor minder goed functioneren. Let extra op bij wax refills, want Sugarwax heeft een lagere smelttemperatuur en zal daardoor eerder smelten en uit de refill lekken.

 

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies en ons privacybeleid »