Supersnelle verzending v.a. € 4,25> Gratis v.a. € 49,-
Bestel nu, betaal na 30 dagen met Klarna
30 dagen bedenktijd
Beauty Box Cosmetics: Zakelijk >>
0
0

Door Cor, 5 januari 2022

Ontharen zonder allergische reactie

Allergische huidreactie bij het harsen of waxen?

Welke manier van ontharen is het beste bij een pleister allergie? Veel klanten in mijn salon hebben een allergische huidreactie bij het waxen, wat is daarvan de oorzaak? Wat kan ik het beste doen?Kan ik huiduitslag voorkomen bij het waxen? Mogelijk herken je je in een van deze vragen.

Lang niet iedereen heeft er last van, maar het komt regelmatig voor dat huiduitslag ontstaat tijdens of na het waxen. Vaak zijn het de ingredienten van de wax die een huidreactie kunnen veroorzaken. 

 

Hoe weet ik of ik allergisch ben?

Krijg je een huidreactie bij het gebruik van bruine pleisters, dan wordt dat veroorzaakt door Colofonium.

Colofinium (Dennenhars), wordt veel gebruikt in verschillende wax soorten. Dit tref je voornamelijk aan in de goedkopere wax varianten. Uiteraard staat dit vermeld op de verpakking van de wax. Echter wordt ook een andere benaming gebruikt zoals Rosin, Rosinate, of Glyceryl Rosinate. Dit is een gemodificeerde combinatie van Colofonium en glycerine.

 

Welke Stripwax kan ik gebruiken om allergische reacties te voorkomen?

Holiday heeft tal van stripwaxen ontwikkeld zonder Colofonium of Rosinate. Verkrijgbaar als wax in Blik of als een wax refill. Deze waxen breng je aan en verwijder je met een waxstrip.

Wil je absolute zekerheid, kies dan voor Holiday Suikerhars (Holiday Sugarwax) in refills.of voor Holiday Sugarwax in blik Deze stripwax is samengesteld op basis van Suikers en bijenwax.

 

Welke Filmwax kan ik gebruiken om allergische reactie te voorkomen?

Elastique heeft ook tal van filmwaxen ontwikkeld zonder Colofonium of Rosinate. Verkrijgbaar als waxparels die handig te doseren zijn. Speciaal voor de professional in waxing:

 

Kan ik Bodysugaring gebruiken om allergische reactie te voorkomen?

Ja dat kan, Holiday heeft namelijk de meest natuurlijke samenstelling voor alle vijf de varianten Sugarpaste.  De Sugarpaste is enkel samengesteld uit verschillende suikers en zijn vrij van Colofonium of Rosinate.  De sugarpaste bevat ook geen citroenzuur en is daarmee zeer zacht voor de huid. Zelfs Diabetici kun je behandelen met Holiday Sugarpaste

 

Kan ik Bodysugaring thuis gebruiken om allergische reactie te voorkomen?

Jazeker, steeds vaker wordt gebruik gemaakt van de gebruiksklare sugarpaste voor thuis, voorheen werd vaak volgens familierecept de suikerpaste bereid. Maar het gemakt en de constate kwaliteit zorgt ervoor dat Body Sugaring steed meer voor thuisgebruik wordt gebruikt:

Wij hebben twee varianten Sugarpaste Soft en Strong die zijn samengesteld zonder colofonium of Rosinate en vrij van citroenzuur, dit zijn kleinere cans van 400 ml.

 

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies en ons privacybeleid »